Wat is CrossFit Teens?

CrossFit Teens heeft veel gelijkenissen met CrossFit voor volwassenen; constant variabele, functionele bewegingen, onder (relatieve) hoge intensiteit, alleen aangepast aan het veranderende lichaam van de tiener. CrossFit Teens is voor jongeren vanaf ongeveer 12 tot en met 17 jaar. De nadruk ligt op het consistent goed uitvoeren van de bewegingen voordat de intensiteit (gewicht, snelheid en/of herhalingen) wordt vergroot. Een ander doel van CrossFit is het leggen van een fundering voor een gezonde levensstijl. Vooral in de tienerjaren zijn de verleidingen van een ongezonde levensstijl groot. Binnen CrossFit wordt op een positieve manier aandacht besteed aan de voordelen van gezond leven, zonder belerend over te komen. In de lessen wordt ook aandacht besteed aan samenwerken, het omgaan met regels, het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het krijgen van feedback.

Wat zijn de voordelen van CrossFit Teens?

De voordelen van CrossFit Teens zijn dezelfde als voor volwassenen die aan CrossFit doen:

  • Sterkere spieren en botten
  • Een betere lichaamshouding en bewustzijn
  • Een gezondere lichaamssamenstelling
  • Een positieve kijk op bewegen
  • Meer zelfvertrouwen
  • Betere schoolprestaties
  • Betere prestaties bij evt. andere sporten

In de tienerjaren zijn er veel fysieke en mentale veranderingen. Door het beoefenen van CrossFit Teens ontwikkelen de tieners een beter lichaamsbewustzijn en leren ze hier verantwoord mee omgaan. Dit heeft een positief effect op het zelfvertrouwen.

Hoe ziet een CrossFit Teens training eruit?

We beginnen de les met z’n allen bij het whiteboard met de uitleg van de training. Om onszelf alvast voor te bereiden op de work-out gaan we starten met de warming-up. Voordat we daadwerkelijk van start kunnen gaan behandelen we de skills. Je krijgt uitleg hoe je de oefening het beste kan uitvoeren en de trainer zal de oefeningen voor doen. Daarna zijn we klaar voor het echte werk, de work-out. De ene keer zal je zoveel mogelijk rondjes uitvoeren in een bepaald tijd, de andere keer moet je juist binnen een bepaalde tijd een vastgesteld aantal rondjes halen. Elke training is anders en varieert. Wij dagen je uit voor een gratis proefles!

Gym Express - Free Fitness WordPress Theme is developed by Template Express.

Proudly powered by WordPress