Kids CrossFit

Het CrossFit Kids programma is speciaal ontworpen voor de specifieke ontwikkelingsbehoeften van kinderen, plezier te laten beleven in het sporten, samenwerken in teamverband, zelfvertrouwen op te bouwen en boven alles plezier te hebben. De lessen zijn gericht op kinderen vanaf ongeveer 6 -12 jaar. CrossFit Midden-Drenthe wil op een leuke en sportieve manier kids sneller, fitter en sterker laten worden. Daarnaast kan het programma in combinatie met een gezonde levensstijl sterkere spieren en botten, een gezondere lichaamscompositie, minder kans op overgewicht, minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte opleveren.

Bij ons kun je er op vertrouwen dat jouw kind(eren) professioneel begeleid worden in een fanatieke groep. Elke training varieert van de ander. De combinatie van cardiotraining, gymnastis en weighlifting zorgt er elke training voor dat er nieuwe skills ontwikkeld worden.


kids basic

€17

Per maand

kids pro

€27,50

Per maand

gratis proefles

€0

eenmalig

Wat we zoal doen in een training?

Touwklimmen, opdrukken, gewichten tillen en verplaatsen, springen, gooien, duwen en trekken zijn onderdelen die we op een leuke manier zullen uitvoeren! Onze trainers zijn enthousiast en zorgen ervoor dat de kids op een positieve en stimulerende manier de gave skills onder de knie te krijgen. Daarin worden zij gemotiveerd om tijdens de work-outs het uiterste uit hunzelf te halen.

Hoe ziet een CrossFit Kids training eruit?

We beginnen de les met z’n allen bij het whiteboard met de uitleg van de training. Om onszelf alvast voor te bereiden op de work-out gaan we starten met de warming-up. Dit kan een spel zijn, even roeien, een stukje hardlopen of zelfs even fietsen op je eigen fiets. Voordat we daadwerkelijk van start kunnen gaan behandelen we de skills. Je krijgt uitleg hoe je de oefening het beste kan uitvoeren en de trainer zal de oefeningen voor doen. Daarna zijn we klaar voor het echte werk, de work-out. De ene keer zal je zoveel mogelijk rondjes uitvoeren in een bepaald tijd, de andere keer moet je juist binnen een bepaalde tijd een vastgesteld aantal rondjes halen. Elke training is anders en varieert. De les sluiten we af met een spelletje.

Wat zijn de voordelen van Kids CrossFit?

Door de combinatie van cardio, gymnastics en gewichtheffen is er een grote diversiteit aan verschillende onderdelen. CrossFit zorgt er onder andere voor dat de kids meer in beweging komen, leren samenwerken, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en plezier beleven aan het sporten. Luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen spelen ook een rol bij het uitoefenen van CrossFit, deze vaardigheden kunnen de kinderen later helpen succesvol te worden en een betere kijk op het leven te krijgen. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die CrossFit doen. Als hun lichamen fitter worden en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere atletische situaties. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat sport een prioriteit voor het leven blijft.  Gezond eten wordt een natuurlijke en normale keuze en actief zijn wordt iets wat ze “gewoon” doen.

Boek nu een gratis Kids CrossFit proefles!