Wat is CrossFit?

CrossFit is een combinatie van cardiotraining, gymnastics en Olympic Weightlifting. De work-outs zijn kort en intensief en gebaseerd op functioneel bewegen. Natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op) trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen, rennen worden gedaan onder intensieve begeleiding van onze trainers. Bij CrossFit Midden-Drenthe maken we onder andere gebruik van; barbells, dumbbells, kettlebells, touwen, pull up bars en roeiapparaten. Door het gebruik van deze materialen blijven we je optimaal uitdagen ongeacht je niveau of doelstellingen. Samen met jou zorgen we voor een effectieve en intensieve training.

Wil je zelf beleven wat CrossFit is? Wij dagen je uit om een gratis proefles te nemen! 

 Voor wie is het geschikt?

De CrossFit lessen zijn voor iedereen geschikt. Zowel mannen en vrouwen en zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen. Juist doordat je veelal met je eigen lichaamsgewicht werkt, kan iedereen meedoen. Natuurlijk zul je als beginner verschil zien met de gevorderden, maar bij CrossFit gaat het er echt niet om wie de beste is. We respecteren ieders niveau en moedigen iedereen aan. Het is juist leuk om te zien hoe snel je jouw eigen prestaties kan verbeteren.

Naast CrossFit voor volwassenen zijn er bij ons speciale CrossFit Kids en Teens lessen met een bijpassend abonnement. Ongeacht je leeftijd, conditie of dat je al andere sporten beoefend, je bent van harte welkom bij CrossFit Midden-Drenthe. Door het volgen van de lessen zal je conditie als snel verbeteren en zal je je fitter en sterker voelen. Bij de andere sport die je ook beoefend zal je merken dat je daar voordeel van kunt hebben

Om met CrossFit te beginnen bieden we naast de reguliere work-outs ook de Fundamentals aan. Hier leer je basistechnieken.  1 x per week, 4 weken lang gaan we aan de slag en kan je afhankelijk van je abonnement ook inschrijven voor andere work-outs zodat je de technieken direct in de praktijk kan brengen.

Speciaal voor vrouwen die zwanger zijn of terug komen na de bevalling bieden wij een volledig 8-weeks uitgewerkt trainingsprogramma aan: PowerMama®. Na het volgen van dit programma kan je doorstromen in de Fundamentals of ben je inmiddels klaar gestoomd om de work-outs te volgen.

 

Voordelen van CrossFit

Door het beoefenen van CrossFit word je fitter, sterker, leniger en krijg je veer kracht, snelheid en uithoudingsvermogen CrossFit bereidt je voor op de fysieke inspanningen die je in je dagelijkse leven tegen komt. CrossFit zorgt ervoor dat je iedere training een nieuwe uitdaging aangaat in tegenstelling tot een gewone sportschool waar men routinematig te werk gaat. Je lichaam wordt elke keer weer opnieuw uitgedaagd, dit zorgt voor voldoening en een boost voor je motivatie. Bovendien zijn de meeste CrossFit work-outs gericht op alle spiergroepen, voor een gebalanceerd krachtig resultaat.

✓ Full-body workouts
✓ Kracht, snelheid, uithoudingsvermogen
✓ Iedere training weer een uitdaging

Waarom CrossFit MD?

Sporten bij de leukste box van Drenthe dan ben je aan het juiste adres bij CrossFit Midden-Drenthe in Beilen. Iedereen is welkom. Onze box is uitgerust met kwalitatief en doeltreffende materialen om jezelf optimaal te blijven uitdagen. Onze trainers zijn gecertificeerd en weten als geen anders waar op te letten tijdens de work-outs. Wij letten op techniek, persoonlijke doelstellingen en natuurlijk sportiviteit en plezier zijn.

Hoe ziet een CrossFit training eruit?

We beginnen de les bij het whiteboard met de uitleg van de training. Daarna is het tijd voor de warming-up. Voordat we daadwerkelijk van start kunnen gaan behandelen we de skills. Je krijgt uitleg hoe je de oefening het beste kan uitvoeren en de trainer zal de oefeningen voor doen. Ook krachttraining kan een onderdeel zijn als voorbereiding op de work-out. Elke training is anders en varieert.

Gym Express - Free Fitness WordPress Theme is developed by Template Express.

Proudly powered by WordPress